L’ICOMV es reunix amb Joan Ribó, alcalde de València, per a projectar futures col·laboracions en l’alimentació saludable
Representants del Col·legi de Metges de València (la presidenta, la Dra. Hurtado; el vicepresident 2º, el Dr. Ortega, i el secretari de la Fundació de l’ICOMV, el Dr. Fornés) s’han reunit en l’Ajuntament de València amb l’alcalde de la ciutat, Joan Ribó.
En esta reunió s’han abordat distints temes d’interés, tant per al col·lectiu metge com per a la societat valenciana. Un dels plantejaments ha sigut començar a donar forma a futures col·laboracions entre l’entitat col·legial i el govern local, en temes com els hàbits alimentaris saludables i sostenibles.
“El ICOMV, com a casa de tots els metges valencians i garant de la salut dels ciutadans, està compromés amb la investigació i divulgació dels hàbits alimentaris saludables a través dels nostres professionals médicos”, assegura la Dra. Hurtado. És per això que el Col·legi es presta a col·laborar amb l’Ajuntament per a crear un vincle que supose un treball conjunt en una mateixa direcció i, d’esta manera, acostar el col·lectiu metge a la societat valenciana en qüestions de salut alimentària.
De la mateixa manera, València és un exemple mundial quant a la consciència per desenrotllar l’alimentació saludable i sostenible, de la lluita contra la fam, la sobrecàrrega en la població infantil i adulta i el deixalla alimentari.
Este progrés s’ha vist consolidat, en part, per la creació del Centre Mundial per a l’Alimentació Sostenible (Cemas), que atorga a la capital valenciana un rellevant protagonisme internacional en l’àmbit de l’alimentació, sent este una iniciativa conjunta de l’Ajuntament de València i l’Organització de les Nacions Unides per a l’Alimentació i l’Agricultura (FAO).
El CEMAS ha sigut inaugurat al juliol d’este 2019, dos anys després que la ciutat fóra Capital Mundial de l’Alimentació Sostenible, a través d’iniciatives com la III Cima d’Alcaldes del Pacte de Milà.
Esta cima, va convertir a València en un referent mundial en l’anàlisi i implementació de polítiques locals orientades a aconseguir sistemes alimentaris locals sostenibles amb el suport de la FAO.
Durant l’any en què la nostra ciutat va exercir la capitalitat, es va reafirmar la implicació de la València en assumptes de rellevància global relacionats amb l’alimentació sostenible, la seguretat alimentària, l’agricultura o la dieta mediterrània; i ara, amb l’ICOMV, es tractarà d’acostar estos progressos inclús més a la societat valenciana, de la mà del col·lectiu metge.
XIII EDICIÓN MEJOR TRAYECTORIA PROFESIONAL
Durant la reunió, els representants del Col·legi de Metges també han conversat amb l’alcalde sobre la imminent entrega del XIII Certamen Mèdic, que reconeix anualment la trajectòria professional d’un médico/a valenciano/a que ha destacat en el desenrotllament de la professió mèdica per la seua implicació, èxits, sacrifici, trajectòria i entrega.
L’acte d’entrega del premi serà el pròxim 27 de novembre en l’hemicicle de l’Ajuntament de València, i el nom del/a galardonado/a es donarà a conéixer els pròxims dies.
Esta distinció, que complix la seua tretzena edició, està promoguda per la Fundació de l’Il·lustre Col·legi de Metges de València (ICOMV) i compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València.